Teamet

Här får ni följa en tvåbarnsmamma som till 2018-07-19 även hade en shetlandsponny. Ponnyn hette Göran och var född 2009 och var tänkt att bli min tävlingsponny.

Mina stöttande familj består av min man Daniel och vår två barn Pontus och Marcus.

Jag tömkör även lite andra hästar och ibland håller jag lite lättare lektioner i tömkörning och körning.

Det ni kommer få följa här är mitt liv i hästvärlden som tvåbarns mamma.

Välkomna och känner er som hemma. Nedan kan ni läsa min historia inom hästvärlden och varför jag började med körning.

Trevlig läsning!

—————–
Min livshistoria tänkte jag hoppa över för den är ändå inge spännande. Men hur jag blev intresserad av körning och shettisar är desto mer läsvärt. Det hela började på Alhagens 4H-gård i Alby våren 1994. Då jag blev medlem i klubben och var där i stort sett varje dag och tog hand om djuren och stallet. Mina favoritdjur var kossan Vinetta och fjordhästen Lise. Jag gick min första körkurs våren 1995 på 4H och sen dess har jag varit fast inom körningen. De gjorde med andra ord ett bra jobb, sen var jag på Gotland närmare bestämt på Sindarve och gick en körkurs där. Men det var genom 4H jag fick den chansen också.

Jag har byggt på min meritlista inom körningen genom att ha varit på praktik hos Emma Starck på Stall Rockelstad, genom henne fick jag även chansen att åka till USA och jobba med Team Grupe i 1 år som tävlar par i svår klass och ponny i medelsvår körning. Samt att jag har deltagit i ett antal tävlingar själv samt varit medhjälpare åt andra.

Det jag tycker är roligast med hästar är självklart att köra enbet, par och 4-spann men även utbilda unghästar, tävla och tömköra.

När Rajje kom in i mitt liv
Sen en dag kom ju Rajje till 4H och jag tror det sa klick direkt. Det var med honom jag genomförde min första körtävling och det var en Brukskörningstävling där vi bokstavligt talat backade igenom oss hela tävlingen. Rajje var då 4 år gammal och jag 14 år. Det värsta var när min groom fick gå av och leda igenom honom genom vattenhindret och hela publiken applåderade. Efter den tävlingen sa jag att jag aldrig i hela mitt liv skulle köra denna envisa lilla ponny igen. Men året efter var det en likadan tävling och vem tror ni jag ställde upp med om inte Rajje, för en envis lite ponny skulle ju inte få vinna över mig. Denna gång tog vi oss genom banan med helt klart godkänt resultat.

Så på den vägen är det, så förstå att jag inte kunde låta 4H sälja honom till någon helt främmande person när han inte skulle vara kvar där längre. Jag köpte alltså Rajje 1999 från Alhagens 4H-gård i Alby, då han inte var en lämplig ponny för deras ändamål längre. Att köpa honom var ett beslut som jag aldrig har ångrat och aldrig kommer göra heller.

Rajje fick sluta sina dagar i denna värld den 19 januari 2009, då han hade en komplicerad fånghistoria bakom sig.

Med vänliga hälsningar Matilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s